Dominican Mangú (mashed green plantains)
I made mangú which is mashed greenish plantains and is a very pop dish from the Dominican Democracy. Mangú is typically eaten for breakfast with fried Dominican salami, eggs , white cheese and pickled onions. This breakfast is a must effort and I do take to admit is very fattening.
I am Dominican and I do not eat green plantains as oft every bit many other Dominicans do, then I wanted to go back to my roots and create this traditional breakfast and so I can enjoy.
The ingredients that you are going to demand to make this deliciousness are green plantains, butter, carmine onions, white vinegar, white frying cheese, Dominican salami and eggs. You lot beginning want to cut the onions into petty rings you know? and place it in a bowl and add together the vinegar, plenty to cover the onions.
So starting time cutting the plantains, skin the pare off ,cutting the plantains in half and eddy it for 20 minutes ( I used 2 plantains) and add salt when you come across that information technology starts to boil. Once the green plantains are done, place information technology in a basin, add the butter ( I used 1 tablespoon) and mash abroad people. Get all of your frustrations out!
At present that your mangú is gear up, you desire to start frying the Salami, cheese and eggs. Terminal but not to the lowest degree the pickled onions are ready to exist sautéed in the hot pan. Remember to lower the heat before placing the onions and remove near of the frying oil because you lot practice non desire to fry the onions, you desire to sauté it.
Also, practice not add the vinegar juice in the pan, because your whole kitchen volition flame upwards (speaking from experience). Okay, are y'all prepare to swallow this Dominican traditional breakfast? I thought you were.
How to Make Dominican Mangu(mashed green platains) / Como Hacer Mangu Dominicano
Recipe Type: Breakfast
Cuisine: Dominican
Author:
Prep time:
Melt fourth dimension:
Total fourth dimension:
traditional Dominican breakfast / desayuno tradicional Dominicano
- two greenish plantains/ 2 platanos verdes
- 1/2 red onion / i/2 cebolla roja
- ane tablespoon of butter / ane cucharada de mantequilla
- 4 slices of Dominican salami / iv pedazos de salami dominicano
- 2 eggs / ii huevos
- four slices of frying white cheese / 4 pedazos de queso blanco para freir
- vinegar/ vinagre
- in a bowl cut the ruby-red onions into fiddling rngs and add vinegar enough to encompass the onions / en united nations plato Hondo ponga la cebolla rojas ya cortadas en aros y agregue el vinagre, suficiente para cubrir las cebollas
- At present pare the skin off the green planatains and cut in one-half, place it in a pan and eddy for xx minutes, add together salt once plantains are humid / ahora corte la piel del platano, corte en mitad y pongalos en un sarten Hondo, cocine por 20 minutos y agregue sal cuando ya vea que este hirviendo
- Once platains are washed, drain and add together butter and start mashing away / ya cuando los platanos esten, drenelos y agregue la mantequilla y maje muy bien.
- Now get-go frying the salami, eggs and cheese, one at a time / ahora freir el salami, huevos y queso, uno por uno
- now, bleed most of the oil and add the onions merely, sauté for a couple of minutes on low oestrus/ ahora drene el aceite y agregue las cebollas solamente, bajo fuego lento, cocine por unos minutitos
- you are ready to plate / ya estas lista para comer
Serving size: 1 to two
if you lot tin can't find Dominican salami, you lot tin employ bacon or smoked ham / si no puedes encontrar el salami dominicano entonces agregue tocineta o jamon
3.3.3070
I am set for this mangú to take me back to the Dominican Republic, don't y'all desire to go besides?
Have a slap-up twenty-four hour period!
~Spanish~
Hola chicas! Esto es lo que comi para el desayuno, el otro día …
Hice mangú que es puré de plátano verde y es un plato muy popular en la República Dominicana. mangú es típicamente comido para el desayuno con salami frito Dominicano, huevos, queso blanco y cebollas. Este desayuno es algo que debes de aprobar y yo tengo que admitir que engorda mucho ja!.
Soy Dominicana y yo no como plátanos verdes con la frecuencia que muchos otros dominicanos lo hacen, así que quería volver a mis raíces y crear este desayuno tradicional para poder disfrutarlo.
Los ingredients que vas a tener que utilizer para esta delicia son plátanos verdes, mantequilla, cebolla roja, vinagre blanco, queso de freír blanco, salami dominicano y huevos. En primer lugar, quiere cortar la cebolla en pequeños anillos sabes? y colocarlo en united nations plato hondo y añadir el vinagre, lo suficiente para cubrir las cebollas.
Entonces empiezo a cortar los plátanos, pelar la piel, cortar los plátanos en el medio y hervir durante 20 minutos (yo usé dos plátanos) y añadir la sal cuando ves que empiece a hervir. Una vez que se cocinen los plátanos verdes, colocarlo en un plato, añadir la mantequilla (yo usé una cucharada) y a majar mi gente. Maje hasta o bténer todas sus frustraciones hacia fuera!
Ahora que su mangú está listo, comience a freír el salami, queso y huevos. Por último, pero no menos importante las cebollas en escabeche están listos para ser salteados en el sartén caliente. Recuerde que debe bajar el fuego antes de colocar la cebolla y remover la mayor parte del aceite de fritura, ya que no quiere freír la cebolla, desea saltearlas.
Además, no agregue el jugo de vinagre en el sartén, porque toda su cocina se pueden inflamarse (hablando por experiencia). De acuerdo, ¿estás listo para comer este desayuno de mangú tradicional Dominicano?
How to Make Dominican Mangu(mashed green platains) / Como Hacer Mangu Dominicano
Recipe Blazon: Breakfast
Cuisine: Dominican
Author:
Prep time:
Melt fourth dimension:
Full time:
traditional Dominican breakfast / desayuno tradicional Dominicano
- 2 green plantains/ ii platanos verdes
- 1/2 red onion / 1/ii cebolla roja
- 1 tablespoon of butter / 1 cucharada de mantequilla
- 4 slices of Dominican salami / four pedazos de salami dominicano
- 2 eggs / 2 huevos
- 4 slices of frying white cheese / 4 pedazos de queso blanco para freir
- vinegar/ vinagre
- in a bowl cut the ruby onions into little rngs and add vinegar enough to encompass the onions / en un plato Hondo ponga la cebolla rojas ya cortadas en aros y agregue el vinagre, suficiente para cubrir las cebollas
- Now peel the skin off the dark-green planatains and cut in half, identify it in a pan and boil for twenty minutes, add salt in one case plantains are boiling / ahora corte la piel del platano, corte en mitad y pongalos en un sarten Hondo, cocine por 20 minutos y agregue sal cuando ya vea que este hirviendo
- In one case platains are done, drain and add butter and beginning mashing away / ya cuando los platanos esten, drenelos y agregue la mantequilla y maje muy bien.
- Now start frying the salami, eggs and cheese, one at a time / ahora freir el salami, huevos y queso, uno por uno
- now, drain most of the oil and add the onions merely, sauté for a couple of minutes on low heat/ ahora drene el aceite y agregue las cebollas solamente, bajo fuego lento, cocine por unos minutitos
- you are ready to plate / ya estas lista para comer
Serving size: ane to two
if yous tin can't detect Dominican salami, yous can use salary or smoked ham / si no puedes encontrar el salami dominicano entonces agregue tocineta o jamon
three.three.3070
Estoy lista para que este mangú me llevede regreso a la República Dominicana, no quieresir también?
Que tengan un buen día!
Source: https://www.stressfreemommies.com/2015/05/how-to-make-dominican-mangu-mashed-green-platains-como-hacer-mangu-dominicano/
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